Det här har blivit den mest använda metoden på evenemang. I det här elektroniska formatet måste biljetterna visas på en smartphone. Det finns tre typer av mobilöverföringsbiljetter, och alla ska listas på samma sätt: Mobil överföring.

Du kommer bara att märka en skillnad vid leverans av biljetterna. Eftersom du kommer att behöva köparens detaljer för att slutföra överföringen är det inte möjligt att förhandsleverera biljetterna.

Enstaka URL/Token

Den ursprungliga marknadsplatsen skickar en enda länk för alla platser och telefonenheter. Den här URL:en ger användaren tillgång till en QR-kod som kan sparas i en digital plånbok (t.ex. Google Pay, Wallet Pass, Passwallet, Apple Wallet...).

1. Kopiera den URL-länk som du har fått via e-post
  2. Gå till din försäljning i ditt StubHub International-konto
  3. Klicka på 'Bekräfta/Överför'
  4. Klicka på 'Jag har en eller flera länkar till biljetter'
  5. Klistra in länken
  6. Klicka på 'Bekräfta' för att spara den
  7. Statusen för din försäljning kommer automatiskt att ändras till Levererad

En plats, en URL

Den ursprungliga marknadsplatsen skickar en länk för varje plats, och de är giltiga för alla telefonenheter. Dessa URL:er ger användaren tillgång till en QR-kod som kan sparas i en digital plånbok (t.ex. Google Pay, Wallet Pass, Passwallet, Apple Wallet...).

Du hittar det här formatet till exempel i hemmamatcher spelade av Real Madrid eller Chelsea.

1. Gå till din försäljning i ditt StubHub International-konto
  2. Klicka på 'Bekräfta/Överför'
  3. Klicka på 'Jag har en eller flera länkar till biljetter'
  4. Aktivera 'Jag har fler än en länk till biljett'
  5. Klistra in en länk per plats
  6. Klicka på 'Bekräfta' för att spara den
  7. Statusen för din försäljning kommer automatiskt att ändras till Levererad

Extern mobil överföring

Biljetterna levereras och överförs genom en tredjepartsapp. Det kan vara spelplatsen, artisten eller biljettappen. I de flesta fall är det tillåtet att överföra biljetterna till en annan deltagare genom att ange den andra personens e-postadress.

Du hittar det här formatet vid evenemang som Adele, Wimbledon, Euro 2024, NBA.

Innan du överför biljetterna, finns det några saker du ska kontrollera:

1. Gå till din försäljning i ditt StubHub International-konto och se om köparens e-postdomän är @privaterelay.apple.id. Denna domän är inte giltig för biljettöverföringar, och därför bör du begära en ny e-postadress:
    • Gå till detta formulär
    • Ange ditt StubHub International-konto
    • Ange ditt försäljnings-ID. Det är ett 9-siffrigt nummer som börjar med 2 och tillhandahålls i din försäljningsbekräftelse via e-post
    • Välj "Ask buyer(s) to provide new email to replace Apple private email"
    • Specificera plattformen/appen där biljetterna ska överföras till
    • Vi kommer automatiskt att be din köpare att ange en ny e-postadress och sedan dela den med dig
    • Om du inte får denna information före den angivna tidsfristen för biljettleverans, fortsätt att överföra biljetterna till den ursprungliga köparens e-postadress som du ser i dina försäljningsdetaljer. Observera att brist på svar från köparen inte frikänner dig från ansvaret att leverera biljetterna
  2. I de flesta fall kan du överföra biljetterna till din köpares e-post även om de inte har ett konto skapat på plattformen. Men för några plattformar, som See Tickets, är det inte fallet. Om detta gäller för dig:
    • Gå till detta formulär
    • Ange ditt StubHub International-konto
    • Ange ditt försäljnings-ID. Det är ett 9-siffrigt nummer som börjar med 2 och tillhandahålls i din försäljningsbekräftelse via e-post
    • Välj "Ask buyer(s) to register first on external platform for ticket transfer"
    • Specificera plattformen/appen där biljetterna ska överföras till
    • Vi kommer automatiskt att be din köpare att skapa ett konto och om vi får en bekräftelse, meddelar vi dig
    • Även om du inte får en bekräftelse, kontrollera åtminstone en gång om dagen om de redan har skapat kontot
    • Före den angivna tidsfristen för biljettleverans, om din köpare inte skapar ett konto, svara på e-postmeddelandet som vi skickade till dig
  3. Gå till den ursprungliga marknadsplatsens webbplats eller app och se om det finns en deadline för att acceptera biljettöverföringen

När du är redo för överföringen:

1. Gå till din försäljning i ditt StubHub International-konto
  2. Kopiera köparens e-postadress. Du kan också se detta i försäljningsbekräftelse via e-post.
  3. Gå till den ursprungliga biljettleverantören och överför biljetterna till köparens e-postadress
  4. Gå tillbaka till din försäljning i ditt StubHub International-konto
  5. Klicka på “Bekräfta/Överför”
  6. Välj “Jag har redan överfört biljett(erna) till köparen från den ursprungliga biljettleverantörens sida" och bekräfta.
  7. Din försäljningsstatus kommer automatiskt att ändras till Levererad
  8. Om det finns en deadline för att acceptera biljettöverföringen:
    • Gå till detta formulär
    • Ange ditt StubHub International-konto
    • Ange ditt försäljnings-ID. Det är ett 9-siffrigt nummer som börjar med 2 och tillhandahålls i din försäljningsbekräftelse via e-post
    • Välj "Notify buyer(s) of ticket transfer deadline"
    • Välj plattformen/appen där biljetterna har överförts till. Om du inte hittar den, välj "Andra" och ange sedan bara namnet. Lägg inte till några kommentarer, annars kommer din begäran inte att behandlas
    • Ange den sista dagen för att acceptera överföringen
    • Ladda upp en skärmbild av biljettöverföringsbekräftelsen och se till att mottagarens e-postadress är synlig
    • Vi kommer automatiskt att meddela din köpare om plattformen och deadline
  9. Om det inte finns någon deadline, måste du ändå meddela din köpare var biljetterna överfördes till:
    • Gå till detta formulär
    • Ange ditt StubHub International-konto
    • Ange ditt försäljnings-ID. Det är ett 9-siffrigt nummer som börjar med 2 och tillhandahålls i din försäljningsbekräftelse via e-post
    • Välj "Notify buyer(s) of ticket availability on external platform"
    • Välj plattformen/appen där biljetterna har överförts till. Om du inte hittar den, välj "Andra" och ange sedan bara namnet. Lägg inte till några kommentarer, annars kommer din begäran inte att behandlas
    • Ladda upp en skärmbild av biljettöverföringsbekräftelsen och se till att mottagarens e-postadress är synlig
    • Vi kommer automatiskt att meddela din köpare om plattformen

När kommer jag att bli betald för försäljningen?

Betalningar släpps 5-8 arbetsdagar efter att evenemanget har ägt rum. Se till att ditt betalningsmedel är inställt och redo. Osäker på hur du konfigurerar ditt betalningsmedel? Här kan du hitta en relevant artikel som hjälper dig med konfigurationen.