INHOUDSOPGAVE


Particuliere verkoper

Een particuliere verkoper kan een individueel persoon of een enige eigenaar/individuele ondernemer zijn. De minimumleeftijd voor een particuliere verkoper is 18 jaar.


Professionele verkoper

Een professionele verkoper kan een van de volgende zijn:

 • Partnerschap
 • Publieke onderneming
 • Particulier bedrijf
 • Non-profitorganisatie
 • Overheidsinstantie


Wettelijke verplichtingen van professionele verkopers wanneer zij goederen of services verkopen via internet

Deze pagina is uitsluitend informatief en is niet bedoeld als juridisch advies. Roep juridisch advies in als je niet zeker weet hoe deze reguleringen op jou van toepassing zijn.

 

Voor professionele verkopers die via internet goederen of services aanbieden aan consumenten, gelden wettelijke verplichtingen die voortvloeien uit Consumer Contracts (Information, Cancelation and Additional Charges) Regulations 2013 en de Consumer Rights Act 2015. Hier volgt een overzicht van de belangrijkste wettelijke verplichtingen en van hoe je aan deze verplichtingen kunt voldoen wanneer je als professioneel verkoper tickets verkoopt op StubHub International.

 

Wanneer moet ik mij inschrijven als professioneel verkoper?

Volgens Consumer Contracts (Information, Cancelation and Additional Charges) Regulations 2013 is een professionele verkoper of 'handelaar' een persoon die actief is in verband met zijn of haar bedrijf, vak of beroep. Voor de meeste professionele verkopers is het duidelijk: als je als bedrijf actief bent in de echte wereld en je verkoopactiviteiten op StubHub International verband houden met dit bedrijf, moet je je inschrijven als professioneel verkoper.

 

In het algemeen moet je je als professioneel verkoper op StubHub International inschrijven als:

 • je regelmatig tickets verkoopt met de bedoeling winst te maken (de verkoop hoeft niet in zijn geheel plaats te vinden op www.stubhub.co.uk);
 • je in een periode grote aantallen tickets verkoopt;
 • je tickets verkoopt via een geregistreerd bedrijf, je een eenmansbedrijf bent, je een btw-nummer hebt of je personen betaalt om namens jou tickets te verkopen;
 • je door een persoon of bedrijf wordt betaald om tickets te verkopen;
 • Je de organisator bent van het evenement waarvoor je tickets verkoopt; of
 • Je hebt meer dan 100 tickets verkocht via www.stubhub.co.uk in een periode van 12 maanden.

Deze lijst is niet volledig en ook andere activiteiten kunnen erop duiden dat je actief bent als professioneel verkoper. Als je verklaart dat je een particulier verkoper bent, maar actief bent als professioneel verkoper, overtreedt je reguleringen voor consumentenbescherming en ons beleid. Win juridisch advies in als je niet zeker weet of je actief bent als professioneel verkoper.

 

Wat zijn mijn verplichtingen als professioneel verkoper en hoe kan ik daaraan voldoen op StubHub International?

Je moet informatie verschaffen over je identiteit en je bedrijf

Je moet informatie verschaffen over je identiteit en je bedrijf (zoals je handelsnaam), het volledige geografische adres waar je woont of waar je bedrijf is gevestigd, het KvK-nummer van je bedrijf (indien van toepassing) en je btw-nummer (indien van toepassing).

 

Wanneer je voor de eerste keer op onze EU-sites of voor een evenement in de EU een ticket opgeeft, zullen we je verzoeken aan te geven of je een particulier dan wel professioneel verkoper bent. Als je verklaart dat je een professioneel verkoper bent, kun je aanvullende informatie verstrekken over je identiteit en je bedrijf (indien van toepassing). Geef de juiste informatie op met betrekking tot je activiteiten.

 

Met uitzondering van je e-mailadres en telefoonnummer, wordt de informatie die je verstrekt tijdens het aankoopproces aan kopers weergegeven.

 

Zorg dat je bedrijfsgegevens altijd kloppen en up-to-date zijn. Als je wijzigingen moet aanbrengen in je bedrijfsgegevens, neem je contact op met de klantenservice.

 

Je moet informatie verstrekken over de tickets die je verkoopt

Als professioneel verkoper moet je kopers volledige en accurate informatie verstrekken over de tickets die je verkoopt. Dit omvat, maar is niet beperkt tot, de naam van het evenement, de datum van het evenement, de sectie, rij, stoel (indien beschikbaar en van toepassing op het ticket), elk uniek ticketnummer dat de koper kan helpen om de stoel of het staande gebied of de locatie ervan te identificeren (indien beschikbaar), de nominale waarde van het ticket en alle openbaarmakingen of beperkingen die van toepassing zijn op je ticket (zoals belemmerde beperkingen voor weergave of wederverkoop), en (met betrekking tot tickets voor Britse evenementen) elke aansluiting die je hebt bij de promotor/rechthebbende of StubHub International.

De prijs die je voor je tickets instelt, moet inclusief alle toepasselijke belastingen zijn.

 

Wanneer je tickets op StubHub International te koop aanbiedtvragen we je het volgende te doen:

 • Een prijs voor je ticket instellen (inclusief alle toepasselijke belastingen)
 • Accurate informatie over je tickets verstrekken (inclusief eventuele beperkingen)
 • Een verzendmethode kiezen, afhankelijk van het type tickets dat je verkoopt
 • Ook als je geen professioneel verkoper bent, moet je de bovenstaande ticketgegevens verstrekken over de tickets die je te koop aanbiedt.
 • Informatie geven over de communicatiemethode en het recht te annuleren

Je moet de consument een snelle en efficiënte communicatiemethode bieden. Aangezien StubHub International wat betreft vragen van klanten als vertegenwoordiger optreedt, geven we kopers de contactgegevens van onze klantenservice door (e-mail en telefoonnummer).

 

Moet ik kopers het recht geven om te annuleren?

Nee, voor de verkoop van tickets voor evenementen met een specifieke datum of periode hoeft geen recht op annulering te worden geboden. Je moet de koper echter wel vertellen dat hij of zij niet het recht heeft om te annuleren. Je kunt het vrije tekstveld gebruiken om extra informatie te geven die vereist kan zijn (bijvoorbeeld of de consument al dan niet het recht heeft om te annuleren).

 

 

Neem contact met je juridisch adviseur op als je nog vragen hebt over je verplichtingen als professioneel verkoper.