INHOUDSOPGAVE



Particuliere verkoper

Een particuliere verkoper kan een individu zijn dat fan-to-fan verkoopt. De minimumleeftijd voor een individu om een particuliere verkoper te zijn, is 18 jaar.


Professionele verkoper

Een professionele verkoper kan een van de volgende zijn:

  • Eenmanszaak
  • Vennootschap
  • Publiek bedrijf
  • Privébedrijf
  • Non-profitorganisatie
  • Overheidsentiteit


Een professionele verkoper kan worden beschouwd als:

a. De verkoper handelt waarschijnlijk voor de doeleinden van zijn handel, bedrijf, ambacht of beroep;

b. De verkoper verkoopt regelmatig tickets met de bedoeling winst te maken (de verkopen hoeven niet op www.stubhub.co.uk te zijn);

c. De verkoper verkoopt tickets via een geregistreerd bedrijf, is een eenmanszaak, heeft een btw-nummer of betaalt mensen om tickets namens hen te verkopen; of

d. De verkoper wordt betaald om tickets te verkopen.


Juridische verplichtingen van professionele verkopers bij de verkoop van goederen of diensten aan consumenten via het internet

Houd er rekening mee dat deze pagina alleen voor informatieve doeleinden is en niet bedoeld is als juridisch advies. Als u niet zeker weet hoe deze voorschriften op u van toepassing zijn, zoek dan juridisch advies.


Professionele verkopers die goederen of diensten aan consumenten via het internet aanbieden, zijn onderworpen aan een aantal wettelijke verplichtingen onder de Consumentencontracten (Informatie, Annulering en Extra Kosten) Reglementen 2013 en de Consumentenrechtenwet 2015. Hier is een overzicht van de belangrijkste wettelijke verplichtingen en hoe u aan deze verplichtingen kunt voldoen bij de verkoop van tickets op StubHub International als professionele verkoper.


Wanneer moet ik me registreren als professionele verkoper?

Volgens de Consumentencontracten (Informatie, Annulering en Extra Kosten) Reglementen 2013, betekent een professionele verkoper of "handelaar" een persoon die handelt voor doeleinden die verband houden met zijn handel, bedrijf, ambacht of beroep. Voor de meeste professionele verkopers zou het duidelijk moeten zijn - als u als bedrijf in de echte wereld opereert, en uw verkoopactiviteiten op StubHub International zijn verbonden met dit bedrijf, dan moet u zich registreren als professionele verkoper.


In het algemeen moet u zich registreren als professionele verkoper op StubHub International als:

  • u regelmatig tickets verkoopt met de bedoeling winst te maken (de verkopen hoeven niet allemaal op www.stubhub.co.uk te zijn);
  • u grote hoeveelheden tickets verkoopt over een bepaalde periode;
  • u tickets verkoopt via een geregistreerd bedrijf, u bent een eenmanszaak, u heeft een btw-nummer of u betaalt mensen om tickets namens u te verkopen;
  • u wordt betaald om tickets te verkopen door een persoon of bedrijf;
  • u de organisator bent van het evenement waarvoor u tickets verkoopt; of
  • u meer dan 100 tickets hebt verkocht via www.stubhub.co.uk in een periode van 12 maanden.


Deze lijst is niet uitputtend en andere activiteiten kunnen betekenen dat u opereert als een professionele verkoper. Zichzelf verklaren als een particuliere verkoper, terwijl u handelt als een professionele verkoper, is een schending van de consumentenbeschermingsvoorschriften en ons beleid. Als u niet zeker weet of u opereert als een professionele verkoper, zoek dan juridisch advies.


Wat zijn mijn verplichtingen als professionele verkoper en hoe kan ik voldoen op StubHub International?

U moet informatie verstrekken over uw identiteit en bedrijf

U moet informatie verstrekken over uw identiteit en bedrijf (zoals uw handelsnaam), het volledige geografische adres waar u of uw bedrijf is gevestigd, uw bedrijfs-/handelsregistratienummer (indien van toepassing) en uw btw-identificatienummer (indien van toepassing).


Wanneer u voor het eerst een ticket plaatst op onze EU-sites of voor een evenement in de EU, vragen we u zich te verklaren als particuliere of professionele verkoper. Als u zich verklaart als een professionele verkoper, kunt u aanvullende informatie over uw identiteit en bedrijf verstrekken (indien van toepassing). Geef de juiste informatie zoals deze van toepassing is op uw activiteiten.


Met uitzondering van uw e-mailadres en telefoonnummer, worden de door u verstrekte informatie aan kopers getoond tijdens het aankoopproces.


Zorg ervoor dat uw bedrijfsinformatie altijd accuraat en up-to-date is. Als u wijzigingen in uw bedrijfsinformatie moet aanbrengen, neem dan contact op met de klantenservice.


U moet informatie verstrekken over de tickets die u verkoopt

Als professionele verkoper moet u kopers volledige en nauwkeurige informatie verstrekken over de tickets die u verkoopt. Dit omvat, maar is niet beperkt tot, de naam van het evenement, de datum van het evenement, de sectie, rij, stoel (indien beschikbaar en van toepassing op het ticket), elk uniek ticketnummer dat de koper kan helpen de zitplaats of het staangedeelte of de locatie ervan te identificeren (indien beschikbaar), de nominale waarde van het ticket en eventuele beperkingen of beperkingen die van toepassing zijn op uw ticket (zoals belemmerd zicht of doorverkoopbeperkingen), en (in relatie tot tickets voor evenementen in het VK) elke band die u heeft met de promotor/rechthebbende of StubHub International.


De prijs die u instelt voor uw tickets moet inclusief alle toepasselijke belastingen zijn.


Wanneer u tickets te koop aanbiedt op StubHub International, vragen we u om:

  • Een prijs in te stellen voor uw ticket (inclusief alle toepasselijke belastingen)
  • Volledige en nauwkeurige informatie te verstrekken over uw tickets (inclusief eventuele beperkingen)
  • Een leveringsmethode te kiezen op basis van het type tickets dat u verkoopt
  • Let op dat, zelfs als u geen professionele verkoper bent, u bovenstaande ticketinformatie moet verstrekken in relatie tot de tickets die u te koop aanbiedt.
  • Informatie verstrekken over communicatiemiddelen en het herroepingsrecht


U moet de consument een snelle en efficiënte manier van communicatie bieden. Aangezien StubHub International optreedt als uw serviceagent met betrekking tot eventuele klantvragen, zullen we de kopers de contactgegevens van onze klantenservice (e-mail en telefoonnummer) verstrekken.


Moet ik kopers een herroepingsrecht bieden?

Nee, de verkoop van tickets voor evenementen met een specifieke datum of uitvoeringstermijn is uitgesloten van het herroepingsrecht. U moet de koper echter informeren over het feit dat hij/zij geen recht heeft op herroeping. U kunt het vrije tekstveld gebruiken om eventuele aanvullende informatie te verstrekken die vereist kan zijn (zoals informatie over het al dan niet bestaan van het herroepingsrecht van de consument, enz.).


Als u aanvullende vragen heeft over uw verplichtingen als professionele verkoper, neem dan contact op met uw juridisch adviseur.